maanantai 11. tammikuuta 2016

Uusi vuosi ja uudet lupaukset!

Sinäkin, teit lupauksia? En, en tehnyt uuden vuoden lupauksia, enemminkin tavoitteita itselleni. Ymmärrän täysin miksi vuoden vaihtuessa tehdään liuta lupauksia, niin minäkin olet tehnyt miljoona kertaa. Harmikseni vain murto-osa niistä toteutui, muut kuoppasin yleensä jo tammikuun lopussa. Tammikuussa on kuitenkin helppo aloittaa puhtaalta pöydältä, onhan kokonaan uusi vuosi alkanut ja kaiken saa aloittaa alusta. Lisäksi joulun jälkeen yleensä turvottaa ja moni antaakin itselleen luvan syödä koko joulukuun niin paljon kuin maha vetää, koska sitten tammikuussa aloitetaan uusi elämä.


Yleensä luvataan liikoja, odotetaan maanjäristyksiä ja taivaalta tippuvia tähtiä. Kuitenkaan harva meistä pystyy tekemään yhtäkkiä niin radikaaleja muutoksia tai ainakin se tsemppi tuntuu loppuvan ensimmäisten kuukausien jälkeen. Siksipä en itse nyt tehnyt mitään erityisiä uuden vuoden lupauksia itselleni, asetin ainoastaan realistisia tavoitteita. Suurin tavoite ajoittuu kesäkuun 6 päivään, kun täytän 30 vuotta. En ole keskellä ikäkriisiä, minusta on ihanaa täyttää 30, vaikka mieheni ei sitä uskokkaan. Luulen, että suurin syy miksi ikäkriisi ei ole ainakaan vielä iskenyt, on että koen jo saavuttaneeni paljon ikävuosiin nähden. Minulla on haaveilemani perhe, oma yritys, meillä on oma koti jne. Ehkä jos asiat olisivat toisin, voisin olla kamalan kriisin kynsissä. Kesäkuun tavoiteen olen nimennyt "30 ja elämäni kuosissa" -projektiksi. Pääsette mukaan seuraamaan projektia, joka itseasiassa alkaa huomenna kuntotestillä. Katsotaan miten rapakunnossa sitä on, ainakin verrattuna siihen mitä olin syksyllä. On jännä huomata miten nopeasti kunto huononee, kun ei pääse treenaamaan. Toisaalta tiedän myös, että äkkiä se sieltä taas nousee. 24.2 suuntamme rantalomalle Karibialle, joten ennen sitä on myös luvassa ruokavalion kiristystä eli kirjoittelen omia fiiliksiä Cambridge-ohjelman eri tasoista.

Jos olet tehnyt lupauksia tälle vuodelle, varsinkin jos ne ovat hyvinkin suuria, hae apua ja tukea. Silloin pääset todennäköisemmin maalin kuin, jos teet koko muutoksen yksin. Niin minäkin tein, kun aloitin laihdutusprojektini. Ja niin teen myös nyt, kun tavoite on olla kesäkuussa todella hyvässä kunnossa. Tiedän etten saa itsestäni niin paljoa irti yksin, kuin se että minulla on nyt oma tsemppari potkimassa perseelleni ja nostamassa rimaa ylemmäs ja ylemmäs. Jos kuitenkin olet luvannut laihduttaa ja aiot tehdä sen yksin, niin muista olla realistinen. Tee pieniä muutoksia alkuun, lisää vaikka kasvisten, marjojen ja hedelmien määrää. Muista palkita itseäsi, jos sinusta tuntuuu, että sinulta viedään kaikki ja koko elämä on kidutusta, vain siksi, että haluat laihtua, on epätodennäköistä että onnistut. Jos kerran luovun näistä asioita, mieti mitä hyvää ja motivoivaa saat tilalle. 

Tässä vielä yksi asia minkä otin uutena tälle vuodelle. Nimittäin latasin puhelimeeni askelmittarin ja olen pyrkinyt joka päivä saamaan 10 000 askelta, tämä on yksi muutos jonka teen tänä vuonna, eli saada päivän hyötyliikunnan määrää kasvatettua. Ainoa miinus on, että koska en kotona kulje puhelin kädessä, se laskee vain ulkona otetut askeleet. Mutta kyllä silti pääsen sinne 8000 askeleeseen per päivä melko heposti, 10 000 vaatii jo lenkin. Edessä siis aktiivisuusrannekkeen osto :-)

                                 Työmatkat kuljen melkein aina kävellen, loistavaa hyötyliikuntaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti