maanantai 23. marraskuuta 2015

Uudet housut!

Kävin ostamassa uudet housut! Housuista on pulaa ja osa vanhoista housuista ei enää istu. Eniten odotan sitä, että saan ottaa tukivaateet pois ja kävellä kauppaan ostamaan farkut. Olen haaveilut ties kuinka pitkään farkuista jotka istuvat kuin hanska. Katsotaan, koska pääsen tämän haaveen toteuttamaan ja kuinka monessa kaupassa joudun juoksemaan ennenkuin ne "the one"-farkut löytyy :-)

Vanhat vs uudet housut


Löysin kaupasta kivat mustat housut,  joissa oli vähän nahkahousu -fiilistä. Myyjä tuli kysymään minkä kokoisia haluaisin sovittaa. Tuumin, että housut näyttävät aika pienille, että kokeilen L kokoa. Myyjä sanoi heti, että ne on liian isot ja antoi myös M-kokoiset housut sovitettaviksi. Sovituskopissa L-kokoiset sujahtivat vähän liian hyvin jalkaan ja olivat isot. Laitoin M-koon jalkaan ja nekin mahtuivat muitta mutkitta. Tässä vaiheessa myyjä jo kuikuili, että miten menee ja miten housut istuu. Hänellä oli kädessään jo S-koon housut ja totesi, että M-koko näyttää liian isolle. Ei muuta kun kokeilemaan. Noh, S-kokokin meni yllätyksekseni jalkaan. Siinnä vaiheessa myyjä jo huuteli, että tässä olisi XS, että kokeile niitäkin. Tässä vaiheessa mua alko jo naurattamaan ja sanoin, että ei noi lastenhousut mulle mahdu päälle, mutta voin mä nyt kokeilla. XS-housut meni jalkaan ja kiinni, mutta olivat kyllä todella piukat. Myyjä kuikuili jälleen, että hänellä olisi vielä XXS koko. Tässä vaiheessa repesin jo nauramaan ja totesin, että nämäkin ovat jo niin tiukat, että jätän tämän kokeilun tähän. Kassalla marssin sitten housut kädessä, joiden koko oli S.

Nämä housut on varmaan tutut monelle asiakaalle


Täytyy tietenkin muistaa, että koot riippuvat aina merkistä, mallista ja ties kuinka monesta muustakin asiasta. Ja esimerkiksi vuonna 1980 koko 38 vastaa nykyään kokoa 42, eli koot ovat kasvaneet huomattavasti vuosien saatossa, samassa tahdissa missä kansakin lihoo. Tämä housuepisodi muistutuksena siitä, että omaa kroppaa on vaikea hahmottaa ison laihdutuksen jälkeen. Vaikka en nyt enää menekkään sinne isojen tyttöjen puolelle, saatan silti usein vielä napata rekistä sen L-koon, vaikka M tai S on minun kokoni.

Hassua ajatella, että muutama vuosi takaperin nämä housut vielä kiristi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti