perjantai 16. lokakuuta 2015

Monsteri nimeltä abdominoplastia

Mikä on tämä kamala sanahirviö? Abdominoplastia eli vatsanpeitteiden kiristys. Siinnä ylimääräinen roikkuva ja veltto nahka leikataan pois ja samalla myös erkaantuneet vatsalihakset kurotaan kiinni. Viilto tulee kyljestä kylkeen (tai lantiosta lantioon, arpi tulee bikirajaan) ja mahasta poistetaan iso kaistale, myöskin napa siirretään oikeaan kohtaan. Leikkauksesta voi käydä lukemassa lisää KL-sairaalan sivuilta: http://www.sairaalakl.fi/palvelut/vatsa/vatsanpeitteiden-kiristys

Toinen operaatio joka minulle tehdään samassa on rintojen kohotus implanteilla. Rinnoissa on paljon rasvakudosta ja laihduttaminen myös surkastutti rintani, niinkuin monella muullakin. Toki myös kahden lapsen imettäminen vaikutti niihin dramaatisesti :-) Lääkäri totesi heti, että pelkillä implanteilla tuloksesta ei tule hyvä, vaan tehdään rintojen kohotus ja laitetaan implantit. Totesin heti, että pienet implantit, kiitos! Lääkäri kertoi mikä on ns. standardi koko ja että liian pienistä ei tulisi hyvät. Päädyin ottamaan niitä standardeja pienemmät, sillä tavoite on urheilla paljon ja kaksi vesimeloonia siinnä hyppimässä juostessa, ei ajatuksena jostain syystä vain houkuta pätkääkään. En myöskään missään nimessä halua tyrkyttää melonejani muille eli ne pitää olla mahdollisimman luonnolliset ja huomaamattomat.



Ensi vuonna olisi vielä viimeinen leikkaus edessä, reisien kiritys. Oli alusta asti selvää, etta maha on number 1, sillä sen kanssa emme ole päässet vielä koskaan yhteiseen säveleen ja onhan se nyt vaan niin kurjaa kantaa reppua suoraan siinnä edessä aina mukana. Ja auta armias, jos joskus vaikka alusvaatteisillaan kumartaa ja sattuu katsomaan mahan suuntaan, voi jösses mikä ryppyinen säkki sieltä kurkkaa takaisin. Toinen mitä ehdottomasti halusin tehdä oli reisien kiristys. Minulla oli isot reidet ja nyt niiden kutistuttua, sisäreisiin on jäänyt paljon sitä raakaa pullataikinaa, joka ei urheilemalla katoa tai kiinteydy, niinkuin ei vatsakaan. Rintoihin en ollut tyytyväinen, mutta ne olivat selvästi sijalla 3. Tiesin, että haluan nekin palauttaa henkiin, mutta rintaliivit tekevät nykyään ihmeitä, ei akuuttia tarvetta ei ollut.

Olen menossa tekemään leikkaukseni yksityiseen sairaalaan. Kävin jo konsultaatiossa julkisella puolella ja olisin todennäköisesti päässyt abdominoplastiaan, mutta sitten jokin sisälläni sanoi, että varaa aika myös yksityiselle konsultaatioon. Käytyäni yksityisellä konsultaatiossa, tulin siihen tulokseen etten halua olla 3 vuotta toipilaana. Jos minulta ensin leikkattaisiin julkisella puolella vatsa, ja sitten erikseen reidet ja rinnat yksityisellä. No way! 3 vuotta koko ajan semisti toipilaana, ei kiitos! Aluksi menin ajatuksella, että tehdään nyt maha ja reidet ja sen jälkeen rinnat. Lääkäri sitten kertoi, että tulisin olemaan sen leikkeuksen jälkeen erittäin kipeä ja, että reisien leikkaaminen on näistä toimenpiteistä ehdottomasti hankalin pitkien leikkausviiltojen takia ja toipuminen kestää pisimpään. Hän kertoi, että sen sijaan vatsa+rinnat komboa tehdään useasti. Tovin mietttyäni, päätin lykätä reidet ensi vuodelle. Tai ehkä se oli se oli järjen ääni, joka siellä huuteli "lapset ovat 2- ja 3-vuotiaat, kipu, pitkä toipumisaika, hmmmm, ei kiitos". Ja eiköhän näistä kahdessa leikkauksessa ole jo tarpeeksi toipumista :-)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti